2011. március 24., csütörtök

Bab pirított bagettel - Baked beans on French toast

(a képen 1 adag látható)
Tipikus angol recept, mely ideális lehet bárki számára egy laktató vacsorához, vagy akár reggelihez.
Rendkívül költséghatékony jóllakást garantál, elkészítése pedig villámgyors és egyszerű.

hozzávalók 1 adaghoz:
  • 1 bagett
  • 1 babkonzerv (500g)
  • 1 sűrített paradicsomkonzerv (kicsi)
  • 2ek olívaolaj (vagy sima)
  • fűszerek ízlés szerint (magyarosan: paprikapor, őrölt bors, piros arany, szárított majoranna)

elkészítése:
egy lábasban felhevítünk 1ek olívaolajat, majd levesszük a tűzről és beletesszük a paprikaport és a piros aranyat. Alaposan elkeverjük, a paprikapor esetleg csomósodhat; ez nem jó. Miután elkevertük, beletesszük a babkonzervet és a paradicsomkonzervet. Hagyjuk, hogy rotyogjon, majd ízesítsük borssal és majorannával ízlés szerint, olykor kavarjuk meg.
Ez alatt vágjuk fel a bagettet 2-3 centiméter vastagságú karikákra (6-8 szelet elég). [Ha nincs bagett, jó a sima kenyér is, 2 szelet ajánlott]. Tegyük oda őket 1ek olaj társaságában egy teflonos serpenyőbe magas hőfokon, majd amikor aranybarnára pirultak, szedjük át őket a tányérunkba.
Ha kész a bab, akkor öntsük vele nyakon a pirítós szeleteket.
Jóétvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések: