2011. március 28., hétfő

Fűszeres sült csirkecomb filé tejszínben párolt zöldséggel


Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kg csirkecomb filé
  • 1 dl olívaolaj (vagy sima)
  • fűszerek (legjobb a sültcsirkés fűszerkeverék)
  • fagyasztott zöldségkeverék (én mexikóit használtam)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl víz
Elkészítés:
Egy serpenyőben vagy fazékban olajat hevítek, majd a megmosott csirkecomb filét belehelyezem, és hagyom, hogy fehérre süljön. Ha megtörtént, megforgatom, és közepesre állítom a tűzhely lángját.

Közben egy másik fazékban 1dl vizet melegítek, 1kk só és 1 ek sóval egyetemben. Ha meleg, belerakom a fagyasztott zöldséget és 8-10 percig alacsony lángon, időnként megkavarva, lefedve párolom.

Közben a csirkét is forgatni kell, nehogy odaégjen. Ha aranybarnára sült, akkor leveszem a lángról és ezzel kész is.
A zöldségről leöntöm a vizet, és 1dl tejszínre cserélem. Ebben még párolni kell 2-3 percig, míg kellően megpuhul, de ugyanakkor enyhén ropogós marad.

Ha ez is kész, már csak a tálalás maradt.
Jóétvágyat

Nincsenek megjegyzések: