2011. június 17., péntek

Sajtos csirkemell spenóttal


A spenótos sajtos csirkemell végtelenül egyszerű és viszonylag költségkímélő, ám gyorsan elkészíthető és laktató megoldás lehet mindenkinek, aki éhes...


Hozzávalók két személyre:

  • 0,5kg csirkemell filé
  • egy csomag fagyasztott spenót (bolti)
  • 30dkg trappista sajt
  • olaj a sütéshez
  • só, bors, ízlés szerint..

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom és kb. 1-1,5cm vastag szeletekre vágom (egy csirkemellből kb. 3 szelet jön ki). Egy serpenyőben 1-1,5dl olajat hevítek, de legalább annyit, hogy a csirkemelletek nagyjából elfedje az olaj a kézi sütőapparátusban.
A forró olajba beleteszem a csirkemelleket, majd várok, hogy süljön. Közben a fagyasztott spenótot egy kis fazékba odateszem a tűzre olvadni 1dl víz társaságában, közepes lángon.
Ha közben a csirkemell minimum fehér, vagy helyenként már barnás, megfordítom az olajban, hogy a másik oldala is átsüljön. Vigyázat, ez az oldala már hamarabb készen lesz!!
Közben a spenót már folyékony állagú, kavarni kell, hogy egyenletesen melegedjen.
Ha a csirkemellek kezdenek aranybarnára sülni, akkor egy-egy, a csirkemell alapterületével és magasságával körülbelül azonos sajtszeletet helyezek rájuk, majd 1-2 percig sütöm még közepes lángon, lefedve, hogy a sajt ráolvadjon.

Ha a sajt már puha, de még nem folyik szét, tálalhatunk.

Jóétvágyat!


Nincsenek megjegyzések: