2011. április 19., kedd

Rizses hús csirkemellből


Hozzávalók:

  • Fél kiló csirkemellfilé
  • 250g rizs (én fehér rizsből csináltam)
  • Olaj
  • Fűszerek (csirkesült ízű keverék, delikát)
  • Ízlés szerint savanyúság (én a párolt vörös káposztát ajánlom)
Elkészítés:
A csikemellet megossuk, befűszerezzük és 1-2 órára eltesszük a hűtőbe egy lehetőleg légmentesre zárt zacskóban. Ez után egy serpenyőben vagy fazékban kb. 1/2dl olajat hevítünk. Ha forró, beletesszük a kockára vágott csirkemellet (kb. 2cm-es oldalakkal rendelkező kockák). ~10 percig sütjük az olajban, amíg fehér lesz. Ha kész, akkor felöntjük 1dl vízzel (hogy ellepje a húst). Ennél a pontnál hozzáadhatunk ízlés szerint Piros Aranyat, borsot. Ezt követően lefedve főzzük 15 percig. Ha letelt a 15 perc, akkor levesszük a fedőt és tovább főzzük még 5 percig, hogy elpárologjon a leve úgy, hogy kb. 1/2dl szaft maradjon.

A csirkét kitesszük a leve nélkül egy tálba, majd a fazékban maradt szaftot felöntjük egy liter vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a rizst. Ezt ~10 percig főzzük (az időtartam attól függ, milyen rizs amit használunk).

Ha kész, akkor összekeverjük a húst a rizzsel és máris fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések: